فواید خشکبار برای بدن انسان
به خشک شده میوه جات و برخی از مغزدانه ها خشکبار می گویند. فرایند خشک کردن میوه ها و مغزدانه ها به کمک نور خورشید و یا دستگاه های صنعتی صورت میگیرد. با این روش (خشک کردن محصول) از فساد آن جلوگیری می شود، وزن و حجم آن کاهش یافته و حمل آن بسیار آسان می گردد.
خشکبار یکی از این مواد غذایی است که می تواند به عنوان یک میان وعده، انرژی بدن را به خوبی تأمین کرده و فرد را از خوردن تنقلات ناسالم که دارای مضرات زیادی از قبیل چاقی است برحذر دارد.
خشکبار منبع غنی پروتئین وسرشار از کلیسم بوده که برای سلامت استخوان و دندان بسیار مفید است.
همچنین منبع اصلی پتاسیم بوده که در بهبود عملکرد قلب و حفظ سلامتی آن تاثیر بهسزایی دارد. مصرف مقدار مشخصی خشکبار در طول روز برای افرادی که فشار خون بالایی دارند نیز بسیار مفید میباشد.
با مصرف روزانه این میان وعده غذایی، ویتامین های مورد نیاز بدن تامین می شود. فیبرهای موجود در میوه های خشک، سبب بهبود عملکرد سیستم گوارش گردیده و برای درمان یبوست نیز بسیار مفید است.
مغز دانه های خام سرشار از آهن است. لذا به افرادی که به کمخونی دچار هستند پیشنهاد می گردد حتما خشکبار را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند. همچنین برای کسانی که از بیماری دیابت رنج میبرند و خانم های باردار (به دلیل وجود اسید فولیک) نیز یک میان وعده بسیار عالی محسوب می شود.
ویتامین C موجود در میوه خشک، سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن گردیده که در نهایت از ابتلای افراد به بیماری ها جلوگیری میکند.
مغز دانههایی مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوههای خشک مانند کشمش، کشمش سبز، برگهٔ آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما و انجیر خشک از جمله خشکبارهای پرمصرف هستند.